1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Büyükşehir’den Üreticiye Süt Otu Tohumu Desteği

Büyükşehir’den Üreticiye Süt Otu Tohumu Desteği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 20 ilçeden 2 bin 600 üreticiye yüzde 75 hibe ile 130 bin kilogram süt otu tohumu dağıttı. Törende konuşan Başkan Yücel Yılmaz, bugüne kadar şehre hizmet için harcadıkları 5 milyar lirayla katma değer üreterek 100 milyar liraya çıkardıklarını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında; 20 ilçeden 2 bin 600 üreticiye 130 bin kilogram süt otu tohumu dağıtıldı. Yüzde 75’i Büyükşehir Belediyesi, yüzde 25’i de üretici katkılı süt otu tohumları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Binası bahçesinde düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi. Törene, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yanı sıra; Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek, oda ve birlik başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katılım gösterdi.

Balıkesir’in hem tarım hem de hayvancılık sektöründe Türkiye’nin başkenti olduğunu vurgulayan Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek “Kolay olmuyor. Başımızda büyük lider kişiliğiyle Balıkesir’in her alanına dokunan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Tarım ve hayvancılık sektöründeki en önemli destek maliyeti düşürmek. Üreticilerimize sağlanan desteklerden dolayı Yücel Başkanımıza teşekkür ederiz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
tutkulu
Tutkulu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Gönen.net ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!