1. Haberler
  2. Yerel
  3. Balıkesir Büyükşehir ‘Su Protokolü’nü İmzaladı

Balıkesir Büyükşehir ‘Su Protokolü’nü İmzaladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suyun en iyi şekilde yönetilmesi ve verimliliğinin sağlanması adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ağrı Belediyesi arasında ‘Su Kardeşliği’ protokolü imzalandı. Protokol sayesinde iki belediyede tecrübe paylaşımları yapacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Su Verimliliği Seferberliği kapsamında; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ağrı Belediyesi arasında “Su Kardeşliği” protokolü imzalandı. Su Kardeşliği Protokolü; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği” ve “Teknik Usuller Tebliği”nde belirtilen hedef değerlere ulaşan, su kayıpları azaltılması konusunda önemli çalışmalar yürüten, teknik bilgisi yüksek belediyeler ile su kayıp oranları yüzde 40’ın üzerinde olan ve su kaynakları açısından hassasiyeti olan belediyeler arasında imzalanıyor.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayatın devamı, insanın refahı ve ekonomik kalkınma için, suyun vazgeçilmez olduğunu belirtti. İklim krizinin, su yönetiminin daha titizlikle yürütülmesini zorunlu kıldığını belirten Bakan Yumaklı, su verimliliği hakkında Bakanlık olarak, yürütülen çalışmalardan bahsederek “Son 21 yılda; su alanında, 1 trilyon 265 milyar liralık yatırımla 10 bin 86 tesisi hizmete aldık. Bu yaptığımız çalışmalar ile suyun verimli kullanılması için önemli eserlere imza attık” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
tutkulu
Tutkulu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Gönen.net ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!